Η μητρότητα ομορφαίνει!

An Open Letter to That New Mom | Mom.com

Πολλές γυναίκες μετά τη γέννηση του παιδιού τους νιώθουν ανασφάλεια για την εξωτερική τους εμφάνιση. Κάποιες αγχώνονται με τα παραπανίσια κιλά και τις ραγάδες, κάποιες άλλες βλέπουν για πρώτη φορά ευρυαγγείες στα άλλοτε κομψά και τώρα πρησμένα πόδια τους και φυσικά μην αναφερθούμε στην τριχόπτωση, που παρουσιάζουν οι περισσότερες γυναίκες μετά τον τοκετό.

Και όμως, αν το καλοσκεφτείτε, παρά τα όποια μικροπροβλήματα, η μητρότητα ομορφαίνει. Ας δούμε γιατί:
  • Γελάτε περισσότερο. Κάθε μέρα που το μωρό σας μεγαλώνει και κάνει κάτι καινούριο, δεν σταματάτε να γελάτε από ευτυχία. Τι πιο όμορφο, λοιπόν, από ένα χαμογελαστό πρόσωπο!
  • Αναγνωρίζετε την αληθινή άξια του σώματος σας. Πώς είναι δυνατό να μην είναι όμορφο ένα σώμα, που είχε μέσα του εννιά μήνες ένα μωρό και το έφερε στη ζωή;
  • Αποκτάτε αυτοπεποίθηση. Όταν γίνατε μητέρα, συνειδητοποιήσατε πως είστε απόλυτα υπεύθυνη για αυτό το μικρό πλασματάκι. Η μητρότητα σε αναγκάζει να επανεξετάσεις τις προτεραιότητες σου και σου δείχνει τι πραγματικά έχει σημασία. Συνεπώς, μια μικρή χαλάρωση στη κοιλιά δεν είναι και το τέλος του κόσμου!
  • Το μωρό σας σάς λατρεύει. Όταν το αστεράκι σας χαμογελά γλυκά και απλώνει τα χεράκια τους προς το μέρος σας, όταν κουρνιάζει στην αγκαλιά σας και ηρεμεί μόνο με τον ήχο της φωνής σας, όταν σας κοιτάζει με λατρεία μέσα τα μάτια, τότε σίγουρα νιώθετε και είστε η πιο όμορφη γυναίκα σε όλο τον κόσμο!